Kristaller och stenar
Här under hittar du hela sortimentet av kristaller, stenar, rökelse och orakelkort. Du är varmt välkommen att besöka butiken eller göra en beställning via nätet.                                     SODALIT

Sodalit stimulerar kreativt tänkande, förståelse och vetande i alla dess former. Den stöder vänskap, solidaritet, samhörighet och gemensamma mål i en grupp. Sodalitet stärker självkänslan, tilliten till sig själv och andra samt balanserar oberoende och beroende. Stjärntecken: Skytten Chakra: Panna och Hals.

 

CITRIN
Citrin är en av de stenarna som bringar överflöd. Den är dynamisk och lär dig att uppnå och locka rikedom, välstånd, framgång och alla livets goda ting. Citrin är en glad och generös sten som uppmuntrar att dela med sig och hjälper dig att hålla fast vid ditt välstånd. Den har kraft att skänka glädje till alla som bär en sådan sten. Den har ingen plats för dysterhet och negativitet. Det är en bra sten som dämpar missfälligheter i grupper eller familjer.


KARNEOL
Karneol jordar och förankrar dig i den nuvarande verkligheten. Det är en stabiliserande sten med hög energi. Den är utmärkt när man behöver vitaliseras, motiveras eller stimulera kreativiteten. Den är bar vid dramatiska syften. Karneol har en förmåga att rena andra stenar.
HOWLIT
Howlit sägs kombinera det logiska tänkandet med betraktande och tålamod. Det är en sten för framgång och för att våga följa våra ambitioner hela vägen. Den låter oss inte stanna i tvekan utan stödjer att vår energi kommer till uttryck.
Howliten bearbetar en självisk, negativ och kritisk attityd för att släppa fram oskuld och styrka.
LAPIS LAZULI
Det sägs att Lapis lazuli har existerat sedan tidernas begynnelse. Det är en sten som påminner oss om det eviga, den gränslösa himlen och universum. Den ska hjälpa oss att finna esoterisk och mystisk kunskap och att också förstärka vår visdom så att vi kan förstå denna kunskap. 
Visdom, seende, meditation och intuition är ledord för lapis lazuli. Den hjälper oss att finna esoterisk och mystisk kunskap och att den också förstärker vår visdom så att vi kan förstå denna kunskap. Den står också för fokus, frihet, att kunna tänka utanför boxen, beskydd (speciellt av det feminina) och är en dörröppnare till andra dimensioner och inre seende.
Lapis lazuli sägs stärka inre seende, meditation och en djup förståelse av människan.


MÅNSTEN
Månstenen påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Den har fått sitt namn från månen ljus som vägleder oss om natten. Precis som månen och som din inre visdom speglar månstenen tillbaks det ljus som faller på den i ett vackert och magiskt skimmer. Månstenens natur är receptivitet och acceptans, att i stillhet betrakta livets skeenden, årstiders växlingar, dygnets rörelse mellan natt och dag. Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem. Månstenen beskyddar oss i livets olika cykler. Den används ofta som talisman för fruktsamhet och graviditet, hjälper oss att navigera natt som dag, i naturens cykler och livets mysterium.
Månsten finns som vit, svart, grå och persikofärgad. Den persikofärgade står för fruktsamhet, den vita för fullmåne och månljuset (en cykel blir komplett) och den svarta för nymåne eller svartmåne (då man kan starta nya projekt)FLUORIT

Fluorit symboliserar den flytande eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne. 

Den hjälper oss till koncentration, att se både verklighet och sanning bakom illusionen och både ta in och agera på information utifrån ett objektivt ställningstagande. Stimulerar kreativitet.

Använd fluorit när du vill leva i flow, vara i förändring och bejaka flödet i alla aspekter av livet.


TIGERÖGA

Tigeröga kopplar samman det vilda och oförstörbara inom dig. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Den stimulerar även medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor.

Tigeröga är en perfekt sten för dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Ha den runt halsen, på jobbet, tenta-salen eller varför inte i BH:n för extra kraft? Låt dess styrka bli din styrka och gå med huvudet högt in i framtiden.


RÖD JASPIS
Jaspis lyfter fram din naturliga skönhet genom att stärka vitalitet och livskraft. Tillförsikt till vår egen väg genom livet och till universums skapande kraft ger skönhet och kraft. Jaspis stöder oss genom livets naturliga processer såsom graviditet, födelse, pubertet och åldrande.PYRIT
Pyriten påminner oss om solen och själens strålande kraft, den fyller din aura med positiva vibrationer och fungerar som en sköld mot negativitet. Pyriten hjälper dig också att ha en lättsam och närvarande attityd runt pengar så att du kan skapa en sund ekonomi för dig själv. Pyrit är en sten för beskydd. Bär den på dig när du är på farligt uppdrag eller när du är omgiven av negativ energi. Stjärntecken: Lejonet
Chakra: Solar plexus och NavelSELENIT

 Selenit lämpar sig för meditation och ger kraft till insikten om och tilliten till att allt föds ur den inre gudomliga stillheten och vilan.

Selenit sägs också ha en renande och klargörande effekt. Det milda vita ljuset blir som en smekning i auran. Du kan t.ex föra en selenitwand utmed hela kroppen ca 5-10 cm från kroppen, i auran. Rör seleniten långsamt och bli närvarande till den ljusa energin som renar din energi. En behaglig kristall-SPA upplevelse!

Det sägs att selenit är en av de få kristaller som har förmågan att avlägsna stagnerad och negativ energi i vårt energifält. Selenit lockar fram beskyddande energier från änglarna och stöder en utrensande process. Den hjälper oss till lugn, samling, inre frid och mental klarhet. Använd selenitkristallerna i ditt hem för att sprida en renande och ljus energi, kamma din aura med selenit för att ge dig själv änglabeskydd och ta bort energiblockeringar. Eller lägg selenit”kuddar” på kroppen för healing och återhämtning. Du kan också använda dina selenitstenar och lägga dina smycken på dem för att rena dem.

Stjärntecken: Kräftan, Oxen och Fiskarna Chakra: Hjässa, Solar plexus
ROSA AGAT

Rosa agat är en snäll, mild och mjuk sten som är bra för människor med höga krav på sig själva.
Den ger kraft att uppskatta sig själv bortom prestationerna och hjälper oss att slappna av och se det underbara i det nära, intima och enkla.
BERGSKRISTALL (KVARTS)

Bergkristall sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar. Bergkristallens energi symboliserar klarhet, vakenhet, balans och samklang. Den sägs harmonisera och sammanlänka vårt medvetande och vår närvaro med universums existentiella kraft. Det sägs att bergkristallen kan transformera, förstärka, fokusera och balansera energi.

Den har använts i andliga, vetenskapliga och läkande syften i många kulturer världen över. Det finns många olika typer och former av bergkristall som används av healers på olika sätt. Håller du en klar bergkristall i solljuset får du en regnbåge. Inne i bergkristallen kan det finnas inneslutningar som sägs påverka bergkristallen på olika sätt.

Chakra: AllaSOLSTEN

Solstenen har använts för att ta bort rädsla och stress. Precis som solen läker och stärker den vitalitet och livslust. Den stimulerar oberoende och individualitet, ger överflöd och framgång till dem som är lyckliga att bära den. Solstenen också har använts som skydd mot destruktiva krafter. Stjärntecken: Vågen och Lejonet Chakra: Solar plexus, Navel

 
                             SMARAGD
Smaragd är en tröst för hjärtat och en symbol för rikedom i alla dess former. Den påminner oss om jordens överflöd, den gröna planeten och att vi behöver vårda stort som smått, allt från oss själva till att värna om helheten. Smaragdens djupt strålande och gröna kraft bär ett budskap om harmoni, växtkraft och visdom. Den hjälper oss att känna tacksamhet och vördnad inför livets storhet.
Chakra: Hjärta
Stjärntecken: Oxen
Månadsten: MajGUL AVENTURIN
Gul aventurin är en sten för tredje chakrat, solar plexus. Den stärker din känsla för din egen identitet och hjälper dig som är överkänslig och inte tål kritik att känna dig lugn och avslappnad och inte oroa dig så mycket för din personlighet.
OPALIT

Den är mycket mjuk och lugnande, samtidigt som den arbetar med tredje ögat för att öka intuitionen. Opalit är helt underbar när det gäller kaotiska situationer eller perioder, och hjälper sinnet balansera sig, likaså när man är i obalans eller märker att man har humörsvängningar.

Opalit har energier som arbetar med tredje ögat, och med dess framtidsinspirerad tillkomst har den en viss affinitet med stjärntecknet Vattumannen och planeten Uranus, himlens rebell.
SILVERLÖV JASPIS
Stärker din viljekraft och ökar din självdisciplin.
Den uppmuntrar dig också till oberoende individualitet och att stå upp för det som känns rätt för dig.
Den hjälper dig att vara mer i harmoni med dig själv.
Den är också mycket användbar vid meditation och kreativ visualisering.
Den förmedlar även jordning och centrering av ditt inre.
Chakra: Rot och krona.SVART ONYX
Onyx kan användas till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den ska ge både lycka, framgång och tur. Framförallt hjälper onyxens receptiva karaktär oss att absorbera de krafter och energier från livet och universum som vi behöver.  Onyxen är också en sten som bärs som amulett för beskydd och mot rädsla.
Stjärntecken: Lejonet
Chakra: Bas.SHUNGIT

Shungit sägs läka, hela, rena, vitalisera och balansera kroppen och höja medvetandes energi inom oss men även i bostäder och arbetsplatser. Shungit sägs vara en fantastisk healingsten och du kan komma i kontakt med ditt eget inre djup och lugn när du håller i shungit.KRYSOPRAS

Krysopras symboliserar skillnaden mellan våra äkta känslor och våra ”programmerade” känslomässiga reaktioner.
Det är den perfekta stenen för en ”dramakung” eller ”dramadrottning” som agerar ut sina neurotiska mönster i stället för sin sanning.

Balans, positivitet, nystart, glädje och lycka är ledord för Krysoprasen. Den sägs också ha helande kvaliteer mot depression och ångest. Den vill ta fram våren inom dig och ge dig känslor av att börja om på nytt.
Chakra: Hjärta och Solar plexus.

Filler text. Please replace with your own text.Filler text. Please replace with your own text.